04  Kínálatunk :: Első beszélgetés - Fiatalok - Felnőttek - Szülők - Pedagógusok - Cégek, Intézmények
Egyéni pszichológiai tanácsadás

Rövid vagy hossszabb beszélgetéssorozat, amelyben Ön megfogalmazhatja problémáit és mi támogatjuk abban, hogy az egyéniségének és helyzetének megfelelő megoldásokat megtalálja.
Legegyszerűbb esetben néhány találkozás elég ahhoz, hogy gondolatait – egy objektív fül jelenlétében – rendezze.
Más helyzetben szükség van az okok feltárására, akkor ebben segítünk.
Lehetséges, hogy az Önt érintő kérdésekben környezete reakciói játszanak jelentős szerepet, akkor ezeket érdemes megbeszélni.

Élethelyzet változásának kísérése

Örömmel vagy fájdalommal járó változások esetén egyaránt megváltozhatnak mindennapjaink. Ezekben az esetekben érzékenyebbek vagyunk, reakcióink kevésbé körültekintőek. Ilyenkor az emberek belső világa eltávolodhat a környzettől vagy annak egyes elemeitől. Olyan konfliktusokba kerülhet valaki, amiket nem vár, esetleg későn ismer fel. Ahhoz tudunk hozzájárulni, hogy az ilyen esetekben megjelenő káros következményeket Ön csökkenthesse.
Leggyakoribb élethelyzetváltozások: házasság, válás, gyermek születése, második gyermek születése, új párkapcsolat elvált szülők életében, tartós betegség, baleset, gyász; munkahely vagy pályamódosítás, állás elvesztése, nyugdíjazás.

Periodikus preventív (gyógy)torna – a stresszterhelés csökkentésére
Hat hetes program, heti 1 alkalom. Pszichológus és gyógytornász közösen foglalkozik Önnel. A gyógytornász felméri az Ön fizikai állapotát és erőnlétét, a pszichológus megismeri az Ön életformáját és kötöttségeit, lehetőségeit, majd ketten együtt összeállítanak és Önnel véglegesítenek egy tervet, ami segít a következő évben Önnek abban, hogy megőrizze fizikai kondícióját, könnyebben átvészelje a stresszes időszakokat. Ez a terv áll egyrészt rendszeres testmozgásból (heti 2x10 perctől a napi másfél óráig), néhány nagyobb pihenésből, kirándulásból vagy olyan összetevőkből, ami az Ön környezetében könnyen megvalósítható.

Csoportos foglalkozások

Konfliktuskezelő tréning
Tárgyalástechnika
Tudatos pályatervezés
Álláskeresési technikák
időgazdálkodás

Autogén tréning »
tanácsadás átmeneti nehézségek esetén »
Előadás-beszélgeetés a PSZICHOSZOMATIKUS betegségekről »
ArtRelax »